Bismarckova rozhledna 2016

Turistický den na Bismarckově rozhledně

CHEB – Zelená hora 4. června 2016

Při cestě na dovolenou do Krušných Hor zajíždíme na akci Klubu Českých Turistů Union Cheb na Zelené Hoře. Pod touto horou můj táta vojančil v šedesátých letech a jak sám říká, tak tady nasušil 18 vagónů sena a jezdili provokovat z kasáren v Horní Hraničné americké imperialisty v Západním Německu koupáním v nedalekém rybníce, který ležel na „čáře“. Vše si obhlídneme.

Auto parkujeme u odbočky k rozhledně a vyrážíme pěšky. Asi po půl kilometru docházíme k místu kde stával kostel svaté Anny. Je tady po něm akorát na památku dřevěný kříž a pár náhrobků. Táta v něm kdysi ještě stál a koukal stropem na nebe. Dnes tu je rovná zem.

Za další kilometr docházíme na místo. Rozhledna kdysi sloužila jako pozorovací místo vojska a byla v uzavřené oblasti.

Je tu rušno a tak jdeme k prezentaci. Naše „firemní“ trika, tentokrát ta pochodová, opět rozvazují jazyky na obou stranách a tak klábosíme o turistice v okolí Chebu a i za hranicemi, kam zdejší turisté rádi dojíždí.

Jsou tu připraveny hry pro děti, kde se dostatečně vyřádí. Taky je tady plná bedna špekáčků a žádný prodavač. Zjišťuji, že je to sponzorský dar města a každý si může vzít a opéct nad ohněm. Po posilnění jdeme na rozhlednu ze které je ne zcela kruhový výhled, ale je krásný na město Cheb, Krušné hory, Český les, Německo a okolí.

Po pokoukání se odebíráme zpět k autu a pokračujeme v cestě na dovolenou.

 

fotky

na cizích akcích 2016

Další informace