Česko-Saské švýcarsko 2013

Česko-Saské Švýcarsko 21.-23. června

Nikdo si nedokáže představit perné chvilky, když se v 18:30, den před odjezdem dozvím, že výlet nebude, že smluvený autobus je porouchaný a jiný tak narychlo neseženem! To by se asi o každého pokusil infarkt!

Jirka Rojar nezklamal a náhradní stroj nakonec sehnal. Druhý šok byl ráno, když jsme zjistili, že počet míst k sezení je menší a lidí je moc! Ani Vašek Sedláček (měl smůlu, nastupoval s Aničkou v Holicích poslední) nám nevěřil když jsme mu za V.Mýtem volali, aby se vrátil domů pro skládací stoličku, jinak, že bude sedět na zemi…

No srovnali jsme se! Sloupeňáci se vždycky a všude nakonec srovnají…A to jsme ještě nevěděli, že v autobusu nejde klimatizace. Brblali i ti kteří mají rádi teplo.

1.den- Z Jetřichovic, přes vyhlídky Mariina skála, Vilemínina stěna, Rudolfův kámen a Loupežnický hrad Šaunštejn do kempu Mosquito ve Vysoké Lípě.

2.den- odjezd do Německa, návštěva pevnosti Konigstein, přívoz Kurort Rathen, pěšky kolem jezera Amselsee vodopádu a na vyhlídku Bastei.

3.den-opět v Německu. Schmilka –Kleine Bastei a kvůli hustému dešti zpět Schmilka a pak návštěva Hřenska.

Zážitky z úžasných skal byly obrovské… počasí taky, jen poslední den jsme na zakončenou „trochu“ zmokli a když jsme se převlékali v Německu, u obchodního domu (nebojte se měli zavříno) ,chtěla nás legitimovat místní polizei. Vzdali to. Přesto někdo hrůzou zapomněl i kalhoty.

Výlet připravil Pepa Matějka,naplánoval a mapy připravil M.Veselík z Litomyšle. Výletu se nakonec nemohl zúčastnit. I tak děkujeme.

foto

 

pěší 2013

Další informace