Ukliďme Česko 2019

Brigáda a vycházka – Ukliďme Česko 2019

6. dubna

V sobotu probíhala celostátní akce Ukliďme Česko. A kde jinde začít, než před vlastním prahem. Od 10:00 jsme vyklízeli a třídili obsah skládku. Přebytečný materiál jsme rovnou odevzdali do sběrného dvora. Účastnili se P. Havlíček, J. Havlíčková, P. Doubek, Š. Doubek, J. Mikulecký, M. Hrubý, M. Bečička.

7.dubna

Akce Ukliďme Česko pro nás pokračovala i v neděli. Úklid lesa jsme spojili s ověřením trasy 15km pro květnový pochod. Bylo slunečné počasí, šlo nás 10 a spojení příjemného s užitečným; tedy procházky přírodou se sběrem nepatřičných odpadků tamtéž, se vyplatilo.

ideový námět víkendu: P. a Š. Doubkovi

spoluorganizace: sobota – P. a J. Havlíčkovi; neděle: J. Kolář a M. Bečička

 

7. dubna

V rámci příprav na pochod Sloupenskými lesy jsme se zúčastnili celostátní akce Ukliďme Česko. Při vymýšlení vhodných tras pro letošní pochod, jsme se za krásné jarní neděle toulali po lese a sbírali věci, které do lesa rozhodně nepatří. Dokonce jsme si podle sesbíraných odpadků vytvořili malou výsledkovou listinu. Zvítězila PET lahev! To se ostatně dalo čekat. Stříbro patří igelitu. Pomyslné třetí místo patří obalům od sušenek, perníků a rozličných pamlsků. V nemalé míře byl zastoupen choceňský jogurt. A pokud bych byl třebas prázdným obalem od tatranky, tak bych svému majiteli poradil, aby byl tak hodný a vzal si mě domůů.

pd

PS: některé pytle s odpadem jsme uložili do přístřešku U sv. Antoníčka k následnému odvozu, ale když jsme si pro ně dodatečně přijeli, jaké bylo naše překvapení. U sv. Antoníčka se v minulosti ztrácela kasička od samoobslužného občerstvení a teď už i odpadky! Ale ne. To zaměstnanci obce opravovali plot kolem kapličky a při té příležitosti odvezli to co by nakonec stejně skončilo u nich ve sběrném dvoře.

 

fotky:

 

pěší 2019 ; akce a události 2019

Další informace